Søvnløshed forbedrede søvnvaner

Hvis du lider af søvnløshed, bør du undersøge søvnløshed forbedrede søvnvaner. En god nats søvn er afgørende for dit velbefindende og produktivitet, og forbedring af dine sovevaner kan hjælpe dig med at overvinde dette problem. Søvnløshed kan være et tegn på andre sundhedsmæssige problemer, såsom stress eller mild depression. Ved at følge et par enkle retningslinjer kan du lære at få en god nats søvn og komme tilbage til en normal livsstil.

Først skal du vurdere, hvor engageret du er i dine nye søvnvaner. Er du villig til at sætte grænser og prioritere din søvn? I så fald så prøv at fokusere på dine nye vaner på et tidspunkt, hvor dit liv er roligt. Hvis du ikke kan foretage disse ændringer midt i en travl dag, kan du prøve at fokusere på søvn på et tidspunkt, hvor du mest sandsynligt vil være i stand til at sove. Hvis alt andet fejler, skal du kontakte en søvnprofessionel.

Nogle af de almindelige årsager til søvnløshed er stress, kroniske smerter, hormonelle udsving og neurologiske lidelser. Kvaliteten af din søvn er lige så vigtig som mængden, da langvarig drejning og drejning er lige så skadelig for dit helbred som for lidt søvn. At få bedre søvn kan hjælpe dig med at styre dit stressniveau, komme tilbage til en sund rutine og nyde livet fuldt ud. Hvis du ikke får nok søvn, kan du prøve et søvnhjælpemiddel eller to. De kan hjælpe, men du vil sandsynligvis være værre stillet, hvis du tager længere tid, end du har brug for.

En anden årsag til søvnløshed er sen eftermiddag lur. Det tidligst mulige tidspunkt for en lur er før kl. 17.m. Det samme gælder for at spise for sent. Mens en sen aften pizza er fristende, anbefales det ikke at spise det et par timer senere, hvis du forsøger at falde i søvn. Snacking på fødevarer, der ikke forstyrrer søvn, kan også hjælpe. Når du spiser før sengetid, skal du sørge for at undgå fødevarer, der kan forårsage fordøjelsesbesvær, som vides at forstyrre søvn.

En anden mulighed for at forbedre dine sovevaner er at konsultere en læge eller finde mere info på sleep zone. Mens en søvnlæge kan ordinere medicin, er mange af disse behandlinger ikke-farmakologiske. I mange tilfælde indebærer den bedste behandling for kronisk søvnløshed at ændre en persons livsstil og vaner omkring søvn. For eksempel kan det at skabe et behageligt soveværelsesmiljø forbedre søvnkvaliteten. Andre løsninger indebærer at tage vitaminer eller slappe af før sengetid. En læge kan også hjælpe dig med at styre din søvnplan og stressniveau.

Som nævnt er det første skridt i at forbedre dine sovevaner at analysere dine søvnvaner. Lav en liste over faktorer, der påvirker din søvnkvalitet. Ved hjælp af disse oplysninger kan du begynde at implementere en rutine, der fungerer for dig. En sådan rutine er at gå i seng 15 til 30 minutter tidligere end normalt. Et godt eksempel på dette er at spise et let måltid cirka en halv time før sengetid. Dette vil hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og føle dig mere udhvilet.

En anden nyttig teknik til forbedring af din søvn er billeder, som indebærer visualisering af fredelige scener. Du kan også øve kropsscanninger og dybe vejrtrækningsteknikker for at berolige dit sind og slappe af, før du går i seng. Et afslappende sengetidsritual kan signalere til din hjerne, at det er tid til at sove. Derudover kan det også hjælpe at foretage ændringer i dit soveværelsesmiljø. En ventilator eller lydmaskine maskerer støj fra støj udefra, og du kan overveje at bære ørepropper.

Comments are Disabled